Siret, oraș în amurg Reviewed by Viorel Ilișoi on . Stau de câtva timp în Mihăileni, la 7 km de orașul Siret. Râul Molnița, vechea graniță dintre Moldova și Imperiul Austro-Ungar desparte satul de oraș. Fac 20 de Stau de câtva timp în Mihăileni, la 7 km de orașul Siret. Râul Molnița, vechea graniță dintre Moldova și Imperiul Austro-Ungar desparte satul de oraș. Fac 20 de Rating: 0
You Are Here: Home » FOTOREPORTAJE » Siret, oraș în amurg

Siret, oraș în amurg

Stau de câtva timp în Mihăileni, la 7 km de orașul Siret. Râul Molnița, vechea graniță dintre Moldova și Imperiul Austro-Ungar desparte satul de oraș. Fac 20 de minute cu bicicleta până acolo. Mă duc destul de des, după una, după alta, fiind orașul cel mai apropiat. Centrul Siretului, cu clădirile lui vechi, din vremea Imperiului Austro-Ungar, când se construia trainic și frumos, are o poezie aparte. În rest, orașul, fostă capitală a Moldovei, n-are nimic mai mult față de o comună ceva mai răsărită. Dar mie îmi place să mă plimb cu bicicleta (evitând cartierul de blocuri ceaușiste, care îl sluțește). E ceva trist acolo – ca în imaginea unui bătrân ținându-se de gard ca să nu se prăbușească. E ceva luminos acolo – ca în ultimele amintiri ale aceluiași bătrân. Și ceva inefabil, un fior, un suflu subtil al bătrînului târg. Acolo ard, în serile de vară, apusuri inimaginabile și își sting jarul încet-încet în apele Siretului.

ALBUM FOTO

Clic pe imagine pentru a viziona în slideshow

Donație unică
Donație recurentă

Virament în euro

Cont:
Viorel Ilișoi, RO11BRDE410SV36280504100 EUR
Deschis la : BRD-Groupe Société Générale, Agenția Gara de Nord, București
Cod SWIFT: BRDEROBU

Virament în lei

Cont:
Viorel Ilișoi, RO20INGB0000999903842333 RON
Deschis la: ING Bank N.V. Amsterdam, Sucursala
Bucureşti
Cod SWIFT: INGBROBU;
Cod BIC: 606410008.Comments (4)

 • bogdan

  salut. un album foto foarte frumos din orasul copilariei mele. Imi permit o sugestie: daca mai esti prin zona, sa adaugi la album biserica Sfanta Treime construita in secolul 14. Urci dealul pe langa scoala si drumul te duce acolo.

  Răspunde
 • o femeie

  7km in 20minute?? dar stiu ca ai viteza!!! eu fac 6 in aproape o ora…..Des chapeaux!

  In rest, pozele sunt superbe – ai reusit sa redai lumina si verdeata orasului.

  O intrebare: in Siret era spitalul de neuroopsihiatrie si copii irecuperabili, vrei, te rog, sa faci un reportaj cu ce mai este acum, acolo?

  Răspunde
  • Viorel Ilișoi

   Vreau, dar nu mai am timp: peste două zile plec din Mihăileni. Mi-am terminat treaba aici.
   Cât despre viteză, nu e deloc în regulă să faceți 6 km/h cu bicicleta. Încercați pe jos, sigur vă deplasați mai repede.

   Răspunde

Leave a Comment

Scroll to top